top of page

AERODIUM lidotājs Toms Īvāns ir izcīnījis godalgotas vietas Eiropas čempionātā un Pasaules Kausā!!!


AERODIUM lidotājs Toms Īvāns ir izcīnījis godalgotas vietas FAI Eiropas Čempionāta (EISC) un FAI Pasaules Kausa (WCIS) starptautiskās sacensībās lidošanā vēja tunelī brīvā stila klasē. Sacensības notika Beļģijā no 5. – 10. aprīlim. Tajās piedalījās 400 pasaules labākie lidotāji, sacenšoties dažādās klasēs statiskajā un dinamiskajā lidošanā.

Sākotnēji sacensības tika plānotas 2020. gadā, tomēr tās notika ar 2 gadu nobīdi pandēmijas dēļ. Toms Īvāns piedalījās Freestyle Open disciplīnā, kur sacentās ar 22 augstākā līmeņa sportistiem. Rezultātā Toms ieguva bronzas medaļu Pasaules Kausā un sudraba medaļu Eiropas Čempionātā, kas ir ļoti augsts sasniegums!

Toms atzīmē, ka šie 2 gadi sportistiem nebija viegli, jo vairākās valstīs tuneļi bija slēgti ierobežojumu dēļ. Arī sagatavošanās process bija krietni sarežģītāks, jo līdz pēdējam brīdim nebija skaidrības par sacensību norises datumu. Toms, kā arī daži citi sportisti, izmantoja šo laiku lai radītu ko jaunu un neredzētu, ko arī izdevās parādīt sacensību laikā.


Apsveicam un novēlam sekmes lidojumos arī turpmāk !!!

bottom of page